Akcije

Boho avangardna jesenja Reserved kolekcija

Boho, buržoaska elegancija i bonton šik su lajtmotivi nove Reserved kolekcije
koja je oda umetničkom boemskom stilu odevanja s početka 20. veka.
Boho avangardna jesenja Reserved kolekcija
Vreme je da se pomirite sa starim prijateljem…nonšalancijom.
Dizajn je višedimenzionalni, inspirisan različitim estetikama. Dezeni se odnose na retro stil, tkanine na nomadsku odeću, a krojevi na stil mlade buržoazije. Sve sa nagoveštajem nostalgije. Ova kombinacija čini svaki element kolekcije jedinstvenim i daće originalnost jesenjoj garderobi. Ali, ne dozvolite da vas zavara romantična atmosfera kolekcije. Dizajneri brenda Reserved učinili su kolekciju istovremeno potpuno funkcionalnom.
 
Ženska kolekcija dizajnirana je uz tri glavne ideje. Dominantni oblici u istorijskom stilu su: satenske haljine, komadi dužine ispod kolena sa tampon rukavima i haljine s vezom i šljokicama. Sve u raspoloženju edvardanskog stila. Sa druge strane, pažnju privlače bogato ukrašene haljine i suknje u boemskoj klimi. Dezeni na haljinama maksimalne dužine podsećaju na tapete iz 1950-ih, dok kraći komadi od šifona imaju cvetni. Retro karakter celine je razbijen avangardnim dizajnom poput lakiranog kaputa, kimono jakni ili oversajz rolki. Kroj koji veže sve tri tendencije je kratka večernja jakna u cvetnom printu.
 
U muškoj jesenjoj Reserved kolekciji plemić upoznaje inženjera. Rezultat je eklektična mešavina elegantne i praktične odeće. Prevladavajući stilovi su karirani kaputi, jakne, preveliki kaputi u dezenima riblje kosti i dugi pleteni šalevi (ravno sečene pantalone, jakne i duksevi sa printom su takođe snažna tačka).

Militari prsluci inspirisani radnom odećom, široke teksas majice i sportske jakne takođe igraju važnu ulogu. Ovi utilitaristički (mnogo džepova) krojevi često se prepliću sa elegantnim, stvarajući zanimljive, originalne setove. Zahvaljujući takvim kombinacijama, postaju vrlo univerzalne - ispunjavaju svoje funkcije u različitim prilikama, 24 sata dnevno. Karakteristična odlika su i plemeniti, prigušeni tonovi u kojoj preovlađuju sive, zelene, mornarsko plave i bordo boje. 

Ista konvencija primenjena je i u reklamnoj kampanji koju je fotografisao Mateusz Stankiewicz. Ženski i muški modeli pozirajući u enterijerima palata Art Nouveau osvešćuju vremena modnog savoirr-vivre. Ali pomalo isprazna, pragmatična slika čini fotografije istovremeno modernim. Baš kao što su to i Reserved žena i muškarac, kojima je kolekcija posvećena.
Vrh