Dešavanja

DEČIJA PREDSTAVA "U SVETU BAJKI"

DEČIJA PREDSTAVA
Svet bajki je u velikom problemu. Pojavila se čudna bolest zaboravitis. Bolest se jako brzo širi. Mnogi likovi iz bajki su se izgubili i završili u "stvarnom svetu" kod naše drugarice Nevene. Da li će Nevena uspeti da im pomogne da se sete ko su i gde su pošli, da li će princ Filip poverovati da je Nevena princeza koja se probudila bez njegovog poljupca, šta su odluke, "Saveta čarobnjaka" sveta bajki? Odgovori na ova pitanja se nalaze u našoj predstavi.

Ova predstava namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 10. godina, sa 8 likova i živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima i maskama. U predstavi se pojavljuje čarobnjak Merlin, princ Filip (lik iz Uspavane lepotice). Snežanina zla Maćeha, Mačak u čizmama, devojčica Nevena iz stvarnog sveta. Predstava je edukativna, zabavna, sa mnogo originalnih songova i koreografija. Njeno izvođenje traje 50 minuta i može se igrati u različitim prostorima: obdaništima, školama, na otvorenim prostorima kao i na pozorišnoj sceni. 
  
Predstava " U SVETU BAJKI" je do sada odigrana preko 500 puta, igrana je u mnogim gradovima Srbije i Crne Gore. Odigrana je na festivalu Herceg-fest, kao i na Barskim letopisima i Tivatskom kulturnom letu.
  
Tekst: Liljana Stojanović   
Režija: Nikola Marković         
Muziku komponovao: Dejan Pejović 
Maske i kostim: Zopran Stojanović
Igraju: Tatjana Milanov, Đurđa Pavlović, Nikola Marković     
Vrh