Dešavanja

[otkazano] Ada Mall pozorištance

[otkazano] Ada Mall pozorištance
Mislimo na naše najmlađe. 
Dečje predstave su za sad pomerene za druge datume održavanja, u skladu sa zvaničnom odlukom Vlade Srbije vezanom za okupljanja i događaje. Pratite naš sajt i društvene mreže kako biste bili u toku sa novim datumima održavanja. 
Sve ostale aktivnosti u centru se nesmetano održavaju.​

 
 

Ne propustite najuzbudljivije naslove našeg repertoara i obradujte svoje mališane!

Očekujemo vas na 3. spratu, u Food court-u svake subote od 18 časova.

7.3.2020. Čarobna dolina
14.3.2020. Vile i vilenjaci
21.3.2020. Čarobna knjiga
28.3.2020. Ćudesna šuma


„ČAROBNA DOLINA“

Predstava „Čarobna dolina“ odigrava se na jednom čarobnom mestu gde se snovi ostvaruju, gde se tajne otkrivaju i nesebično daruju. Mila Vila i njen pomoćnik Cvetko, žive radosno u čarobnoj dolini i oni, sa svakim ko se nađe u njihovoj dolini veselo dele svoja znanja, ljubav i radost. I zato „svako ko dođe u Čarobnu dolinu dobije neki dar na poklon, od koga postane bolji, lepši i srećniji“. Ova priča, namenjena i deci i odraslima, je priča o ljubavi, o hrabrosti, dobroti i radosti.

Nevaljala devojčica Cica i princ Zoćko su se našli u Čarobnoj dolini, nervozni i namrgođeni. Cica je sebična i razmažena, hoće sve igračke samo za sebe, i da joj svi budu sluge. A Zoćko je pre vremena ostario zato što je zaboravio da se smeje i igra. On ne voli sve što je lepo i dobro, zabranjuje smeh, igru, poljupce, zagrljaje i sve što je lepo. Nakon niza komičnih situacija Cica i Zoćko, uz pomoć dece, Mile Vile, Cvetka i klovna, Srećka otkrivaju Magiju Dobrog Srca. I tako se zaljubi princ u Cicu. Oni zbog ljubavi postaju nesebični i dobri i shvataju da je lepota u deljenju, igri i smehu.Ova predstava namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 10. godine, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i maskama, sa 5 likova koje tumače afirmisani glumci uz originalne songove i muziku. Predstava je interaktivna, edukativna i zabavna.

U predstavi se pojavljuje Mila Vila, pomoćnik Cvetko, nevaljala devojčica Cica, princ Zloćko, dva klovna - Srećko i Mićko. NJeno izvođenje traje 50 minuta i može se igrati u različitim prostorima: obdaništima, školama, na otvorenim prostorima, kao i u
pozorištu.

Tekst i režija: Tatjana Milanov
Muzika: Kostantin Acevski
Kostim i scenografija: Tanja Žiropođa, Jadranka Nanić Jovanović i Tatjana Milanov
Igraju: Nikola Marković/Lazar Miljković
Marija Žeravica
Tatjana Milanov
Đurđa Pavlović


„VILE I VILENJACI“

Pozorišna predstava „Vile i vilenjaci“ edukuje decu o ekologiji i zaštiti životne sredine. Učeći o ekologiji i zaštiti životne sredine deca stiču navik koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, odnosno o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije.

Predstava „Vile i Vilenjaci“ je moderna bajka za decu u kojoj vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od posrnulog crnog vilenjaka, Gare Garavog. On uništava i prlja planetu Zemlju vekovima, a vilenjaci nekako uspevaju da se izbore sa njim. Međutim, sada, Gara je igrom slučaja, dobio novu moć da sve koje dotakne počnu da prljaju i zagaćuju Zemlju.


Zato je proglašeno je vanredno stane u Zemlji Vilenjaka. A Čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne. Vilenjak NJuškalo i Vila Vanda odlaze po devojčicu Sanju, i dovode je Čarobnim vozom u Vilingrad. Vilenjak Zvonko, Vila Aja Mandrago i Vilenjak Starac Mudri smišljaju plan kako da nadmudre Garu.

Za to vreme Gara je ukrao Plavu knjigu magija od vilenjaka kako bi video šta mu je potrebno za razgovor sa Zemljom. Treba mu krljušt Ribice Duginih boja, list Hodajućeg Drveta i pero Zlatne Ptice, Zlatke. Nakon susreta sa svima njima, dolazi do devojčice Sanje. I taman kad je mislio da je uspeo u svom planu, Aja Mandrago ga iznenadi sa čarobnim napitkom. Gara uz pomoć vilenjaka, Sanje i dece postaje ponovo beli vilenjak, a Sanja je proglašena za počasnog člana Zemlje Vilenjaka.

Ova dinamična predstava, sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, obiluje originalnom muzikom i koreografijama, daje odgovore na mnoga ekološka pitanja. A deca imaju priliku da kroz igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja živote sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju. Izvođenje traje 50 minuta i može se igrati u različitim prostorima: obdaništima, školama, na otvorenim prostorima, kao i u pozorištu.

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković
Glumci: Milena Božić, Ivan Kornović, Nikola Marković i Tatjana Milanov
Muzika: Konstantin Acevski i Zoran Nestorović
Scenografija i lutke: Tatjana Milanov
Kostim: Tatjana Ružić i Biljana Jaćimović-Raičević


„ČAROBNA KNJIGA“

Glavna junakinja Jana pronalazi na starom baka-LJubinom tavanu Čarobnu knjigu. Od trenutka kad je otvori pokreće se jedan čudesni svet iz mašte i Jana uskoro ima priliku da se susretne sa raznim čudnim likovima: vilenjacima, vilama, kraljevima i životinjama od kojih će naučiti mnogo o prijateljstvu, ljubavi, sreći, veri, nesebičnosti i dobroti. Uz pomoć knjige i mašte Jana se upoznaje sa vilenjacima, od kojih saznaje mnogo o ljubavi i da ne treba da se stidimo kad nam se neko dopada. Tom prilikom takođe uči novu čarobnu reč “izvini“ i da kad smo ljuti ne treba to da ostanemo već treba da oprostimo. Od kapetana Mite i svica Prleta naučila je da je „lepo kad nama neko pomogne, ali je još lepše kad mi pomognemo nekome.“ A Ribica Mica poručuje da treba što više da radimo one stvari koje nas čine srećnima. 

Pozorišna predstava „Čarobna knjiga“ ima za cilj razvijanje dečije mašte i kreativnosti. U ovoj dinamičnoj, edukativnoj predstavi ispunjenoj simpatičnim likovima, maštovitim rešenjima i toplom narativu deca imaju priliku da uplove u svet mašte koji govori o mnogim situacijama iz stvarnog života, na malo drugačiji način.

Ova predstava podučava o čudesnoj magiji života podstičući razvoj dečijih potencijala i podsećajući koliko je važno negovati optimizam i maštovitost.

Predstava traje oko 40 minuta, a namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 10. godine, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i originalnom muzikom.
Predstava je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković
Muzika: Zoran Nestorović i Konstantin Acevski
Scenografija: Tatjana Milanov i Biljana Jaćimović Raičević
Kostim: Svetlana Zojkić
Glumci: Tatjana Milanov
Nikola Marković
Aleksandar Radević/Aleksandra Rukavina


„ČUDESNA ŠUMA“

Devojčica Nada se budi u Čudesnoj šumi i saznaje od Šumske vile Lilezelenvile da je Sebični princ Kerko uzeo sve igračke samo za sebe i da je zabranio svima u kraljevstvu da se igraju, da se raduju i da se vole. Zabranio je Suncu da sija i travi da klija. Zavladalo je carstvo mraka bez ijednog sunčevog zraka. Nada je odlučna da pomogne stanovnicima Čudesne šume. Ubrzo se okuplja šašava i hrabra družina u nameri da oslobode Čudesnu šumu i vrate joj nekadašnji sjaj i lepotu. Nada, Lilezelenvila, Pčela Boško, šumski vilenjak Tihomir, šumski mravci sakupljači i Sunce posle niza komičnih situacija stižu do palate Sebičnog kralja Kerka. Sledi susret sa njim i njegovim slugom, Smotajlom. Nada poziva decu da joj pomognu, a da bi uspeli moraju svi da budu složni. 

Ova predstava nas vodi na jedno čarobno putovanje u kome mašta postaje stvarnost, a dobrota i prijateljstvo pobeđuju. Ova muzička komedija namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 10. godine, U predstavi se pojavljuje devojčica Nada, baka-Kata, Sebični princ Kerko i njegov sluga, Smotajlo, Pčela Boško, šumska vila Lilazelenvila, šumski vilenjak Tihomir, princ veselja Toma, dva šumska mrava i Sunce. Predstava „ČUDESNA ŠUMA“ je zanimljiva, edukativna, zabavna i šarolika. Njeno izvođenje traje 50 minuta i može se igrati u različitim prostorima: obdaništima, školama, na otvorenim prostorima, kao i u pozorištu.

Tekst i režija: Nikola Marković i Tatjana Milanov
Muziku komponovao: Konstantin Acevski
Kostim i scenografija: Jadranka Nanić Jovanović i Tatjana Milanov
Igraju: Tatjana Milanov,
Nikola Marković
Milena Božić

Vidimo se! 
Vrh