Dešavanja

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DECU "VILE I VILENJACI"

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DECU
Pozorišna predstava "VIle i Vilenjaci" edukuje decu o ekologiji i zaštiti životne sredine. Učeći o ekologiji i zaštiti životne sredine deca stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, odnosno o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije. 

Predstava  "Vile i Vilenjaci" je moderna bajka za decu u kojoj vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od crnog vilenjaka, Gare Garavog. On već dugo prlja planetu Zemlju, a vilenjaci nekako uspevaju da se izbore sa njim. Međutim, Gara je sada uzeo plavu knjiigu magija od vilenjaka kako bi postao najmoćniji vilenjak. Treba mu krljušt Ribice Duginih boja, list Hodajućeg Drveta i pero Zlatne Ptice, Zlatke. Zato je proglašeno vandredno stane u Zemlji Vilenjaka, a čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne. 

Ova dinamična predstava sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima obiluje originalnom muzikom i koreografijom. Predstava daje odgovore na mnoga ekološka pitanj, a deca imaju priliku da kroz igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja životne sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu.

Predstava je realizovana u saradnji sa Sekreterijatom za kulturu grada Beograda.

Izvođenje traje 45 minuta i može se igrati u različitim prostorima:obdaništima, školama, na otvorenim prostorima, kao i u pozorištu.

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković  
Muzika: Konstantin Asecki  i Zoran Nestorović
Scenografija: Tatjana Milanov
Kostim: Tatjana Ružić i Biljana Jaćimović - Raičević
Glumci: Tatjana Milanov, Nikola Marković, Aleksandar Radević

Vrh