Dešavanja

Under Armour - Od bakinog podruma do Super Bowl-a

Under Armour se pojavio pre nekoliko godina u Srbiji i za veoma kratko vreme postao jedan od omiljenih urbanih brendova pravih fitnes faca.
Under Armour - Od bakinog podruma do Super Bowl-a
Nastao pre čak 23 godine danas važi za jednu od glavnih sportskih marki najpoznatijih svetskih sportista koje neretko viđamo obučene u Under Armour.

Nakon što je diplomirao razvio je svoj prvi prototip majice koju je dao kolegama i prijateljima koji su nastavili da igraju u NFL-u. Sve što je napravio imalo je za cilj da upija znoj i reguliše telesnu temperaturu, kako bi se sportisti osećali svežije, suvo, lakše i bolje.

Under Armour

Sve je počelo idejom, tada dvadesettrogodišnjeg Kevina Planka, igrača američkog fudbala na Univerzitetu u Merilendu, kojom je jednom zauvek demantovao predrasudu da fudbaleri treba da se bave samo svojim sportom. Naime, on je iz praktičnih razloga došao na ideju koja je predstavljala pravu revoluciju u sportskoj opremi tog vremena.

Malo po malo, upornošću i vizijom ovog mladog momka, rođen je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih brendova na svetu. Ideja za ime bila je jednostavna – američki fudbaleri nose oklop (Armour), a ova majica će dakle ići ispod oklopa (Under Armour).

Još jedna od zanimljivosti jeste da je i ova priča počela nalik na mnoge uspešne priče – u podrumu, bez novca ali sa verom u ideju. Tako je i Plank započeo crteže u podrumu svoje bake, koje je nudio mnogima, a prva prodaja timu donela mu je čak 17.000 dolara.

Under Armour

Danas, Under Armour je jedan od najprestižnijih sportskih brendova, a stvari koje su njime potpisane nose zvezde Super Bowl-a, NFL-a, Lige šampiona i velikog broja sportova, dok se neretko mali grb sa mešavinom glavnih slova imena nalazi na dresovima učesnika Olimpijskih igara. UA ambasador je i bivša srpska košarkašica Jasmina Aleksandrov, danas poznati fitnes trener.

Under Armour fokusiran je na najsavremeniju proizvodnju i dizajn, sa ciljem da osnaži sportiste širom sveta, svim ljubiteljima treninga ponudi vrhunsku opremu i pomogne im da budu još bolji i jači, a postavljeni ciljevi ostvariviji. Njegove kolekcije namenjene su muškarcima i ženama, a postoje i kolekcije namenjene najmlađima, a posebna linija ove godine moći će da se pronađe na drugom spratu Ada Mall-a.
Vrh