#ExpressAda: Setite se da živite srećno

#ExpressAda: Setite se da živite srećno

Život modernog čoveka, okovanog tehnologijom, rokovima i “borbom za opstanak“ u gradskom metežu, čini da se on otuđi od drugih, vreme provodi uglavnom sam i nesrećan. I dok deo toga možemo prepisati urbanizaciji i ne poklapanju onoga što imamo sa onim što nam se plasira na društvenim mrežama i medijima, jedna velika istina jeste – zaboravili smo da živimo.
Podsetimo se osnovnih sitnica koje čine život, ali isto tako dokazano povećavaju lični osećaj sreće.
Misli

Sklonite fokus sa negativnih stvari i premestite ih na pozitivne. U svakoj situaciji postoji nešto optimistično ili barem nešto na čemu treba da budete zahvalni. Razmišljajte kako je sve što se dešava za vaše veće dobro. Ne dozvolite da vreme provodite u nervozi već se trudite da sve svoje misli usmerite ka lepim i srećnim stvarima, događajima i ljudima. Na kraju svakoga dana odvojite koji minut da se setite na čemu ste sve zahvalni u svom životu.
Navike

Odaberite navike koje će dugoročno izazivati osećaj sreće u vama. Započnite svako jutro meditacijom koja dokazano čini da se osećate srećno. Pronađite rutine, pogotovo jutarnje, koje će u vama podstaći osećaj zadovoljstva i smirenosti. Jedna od njih može biti – pravljenje plana obaveza u toku dana kako biste obezbedili mir, organizaciju i produktivnost u satima pred vama. Neka vaš večernji ritual bude, na primer, 45 minuta čitanja. Odaberite štivo koje će vas činiti srećnim.
Hobi i vežbanje

Trening (naročito grupni treninzi koji su ujedno i druženje i vežbanje) će učiniti da se osećate dobro po pitanju sebe, svog izgleda i da izbacite svu negativnu energiju. Stručnjaci smatraju da je dovoljno sedam minuta vežbanja dnevno da biste se osećali bolje. Pronađite bilo koju drugu vrstu zanimanja koja najviše odgovara vašem karakteru i razvijajte svoju kreativnost ili neku drugu stranu sebe koja ne može da dođe do izražaja kada ste na poslu ili u svakodnevici.
Oni koji nam znače

Svakodnevno pažnju posvećujemo poslu, obavezama, društvenim mrežama… A tada najčešće pate prijateljstva, kontakti sa porodicom i voljenim osobama. Održavajte odnose sa onima koji vam znače jer je naučno dokazano da će to podići nivo endorfina u vašem organizmu. Ono što će vam takođe značiti je igranje i maženje sa životinjama. Statistika kaže da je nedostatak vremena za prijatelje jedna od pet stvari za kojima stari ljudi žale u životu.
Spavajte i izađite napolje

Postarajte se da svake noći dobijete dovoljnu količinu sna jer nauka ukazuje da tako postajete manje osetljivi na negativne emocije. Takođe, veoma je važno da budete u prirodi. Čak 20 minuta koje provedete napolju može vam dati energiju, podići vašu vibraciju i poboljšati radnu memoriju. Uživajte u lepotama planete na kojoj ste.

Za kraj želimo da sa vama podelimo nešto veoma jednostavno ali izuzetno važno – smejte se! Jer dokazano smanjuje bol, podiže raspoloženje i čini da bolje razmišljate.

Ada Mall

Ada Mall koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, kao i u marketinške svrhe.

Postavke kolačića možete podesiti u svom internet pretraživaču.