GTC S.A. – Lider u energetski održivoj gradnji i zaštiti životne sredine

ADA MALL dobio GOLD LEED sertifikat koji dokazuje liderstvo u sistemu održive gradnje


LEED sertifikat je najviši sistem ocenjivanja ekološke gradnje koji je razvio američki Savet za ’’zelenu’’ gradnju i zvanično je globalni simbol energetski održivih rešenja u ovoj industriji sa ciljem zaštite životne sredine.

Menadžment GTC S.A. veruje da su ’’zelene’’ zgrade temelj nečeg mnogo značajnijeg: bezbednog, zdravog o održivog razvoja kvaliteta života ljudi, zajednica i gradova. Suština napora kompanije i saradnje na projektima ’’zelene’’ gradnje već duže vreme prevazilazi samu tehničku stranu ove industrije i njene efikasnosti, kao i vrstu materijala koji sačinjava zgrade koje su izgradili. GTC uvek ide dalje od same arhitekture, fokusirajući se na stvarne potrebe savremenog drušva i trendova ekologije.

ADA MALL, u Beogradu poznat i kao ’’zeleni’’ šoping centar, sa zadovoljstvom može da se pohvali da je dobio GOLD LEED sertifikat koji još jednom jasno ukazuje na snažan poslovni profil kompanije GTC, te pruža ovoj Grupi još veću motivaciju da nastavi sa razvojem tržišta nekretnina u Centralnoj i Istočnoj Evrop, ali sada na još višem nivou.

Šoping centar ADA MALL u svom arhitektonskom rešenju koristi ona građevinska, visoko tehnološka rešenja koja povećavaju komfor kupovine i nezaboravno potrošačko iskustvo, ali bez negativnog uticaja na životnu sredinu i to putem:

  • maksimalnog korišćenja dnevnog svetla,
  • obezbeđenja najveće moguće količine svežeg vazduha,
  • korišćenja savremenih, individualno kontrolisanih sistema grejanja i klimatizacije,
  • korišćenja efikasnih energetskih rešenja za toplotnu izolaciju,
  • pridržavanja najviših građevinskih standarda u oblasti zaštite životne sredine,
  • posebne brige i zaštite zelenih površina.

Svedoci smo, kažu iz ove kompanije, da potrošači i sami traže načine da smanje svoj udeo u emisiji ugljendioksida: hibridni i električni automobili postaju sve popularniji, energetski efikasno osvetljenje postalo je standard, a performanse i efikasnost ’’pametnih’’ baterija dostižu svoje maksimume. Vidimo da se ovi trendovi oslikavaju i u poslovanju zakupaca, deoničara i finansijskih institucija. Stoga je jedan od strateških ciljeva GTC-a stalno nastojanje da se poveća nivo održivosti poslovanja a istovremeno smanji uticaj svih sporednih, štetnih efekata na životnu sredinu. ’’Zelena’’ inicijativa, globalno, podrazumeva odgovore na pitanja o novim, višim standardima gradnje, kvalitetu i ekologiji mnogo pre samih investicija u nove objekte. Ekologija je sada vruća tema – klima se menja, svetska ekonomija istražuje načine za efikasniju upotrebu prirodnih resursa, obnovljivi izvori energije su važniji nego ikad.

Smatramo da svako ljudsko biće na planeti treba da ima sigurno i zdravo mesta za život, rad, učenje i igru. Dug i zdrav život nije više privilegija – to je pravo svih nas. Mesta na kojima provodimo 90% svog vremena bi trebalo da podržavaju naše zdravlje i blagostanje. Poboljšanje uslova za život koje kao ljudi zaslužujemo a time i veća produktivnost u radu igraju više nego ikada uogu u podsticanju kompanija da ulažu u zelenu gradnju“, kaže Alex Linchev, Generalni Direktor Ada Mall-a koja posluje u okviru portfolia GTC S.A.

ADA MALL – RAZLIČIT KAO TI.

GTC S.A.

This site is registered on wpml.org as a development site.