Internacionalni turnir najpopulatnije ratne igre sa minijaturama na svetu- Warhammer 40k

Spektakl na tablama – Internacionalni turnir najpopulatnije ratne igre sa minijaturama  na svetu- Warhammer 40k održava se 19. i 20. novembra!

Najbolji igrači, uključujući i naše reprezentativce,  učestvovaće u internacionalnom Warhammer 40k turniru “Singidunum Winter Clash Grand Tournament”. Warhammer 40k je najpopularnija strateška ratna igra sa minijaturama na svetu posebno popularna u razvijenim zemljama sveta. U subotu i nedelju, 19. i 20. novembra na trećem spratu, oba dana od 10h do 21h,  ugostiće osim srpskih reprezentativaca i igrače iz Slovenije, Grčke, Kipra, Hrvatske…

Kao i u drugim stono-strateškim minijaturnim ratnim igrama, igrači vode bitke koristeći minijaturne modele vojnika, borbenih vozila i različitih čudovišta. Prostor za igru je tabla modelovana kao bojno polje, koje se sastoji od modela zgrada, brda, drveća i drugih vrsta terena. Svaki igrač se naizmenično pokreće svoje minijature vojnika, vozila i čudovišta po bojnom polju suprotstavljajući se protivnikovim minijaturama. Ove borbe se rešavaju pomoću komplikovanih pravila, metra, kockica i jednostavne aritmetike.

Radnja igre Warhammer 40.000 smeštena je u daleku mračnu budućnost, gde  ljudsku civilizaciju opsedaju neprijateljski raspoloženi vanzemaljci i natprirodna stvorenja. Modeli i rase u igri su raznovrsne od ljudi, robota, vanzemaljaca i natprirodnih čudovišta, koja raspolažu futurističkim naoružanjem i natprirodnim moćima.

Čekamo vas u subotu 19. novembra i nedelju 20. novembra na 3. spratu Ada Mall-a.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.