Etno Festival – Domaći ukusi koji se pamte

Pozna jesen je pravo vreme za gurmanluke, ali i one lepe momente koje sve više provodimo kod kuće, okruženi porodicom i prijateljima, uz dobru hranu, čašu vina i toplu atmosferu.

Takođe, vreme je zimnice i bogatih ukusa naših krajeva kojima se svi radujemo tokom cele godine. Nekada nemamo vremena sami da pripremimo sve te lepe proizvode u kojima uživamo, ali ne brinite, imamo rešenje za vas.

Od 4. do 6. novembra, na trećem spratu Ada Mall-a, plato Food courta, svaki dan od 10.00 do 22.00 h očekuje vas Etno sajam u organizaciji  Turističke organizacije Opštine Čukarica i Ukus Festa. Preko 20 izlagača domaće hrane i specijaliteta, ali i rukotvorina, predstaviće vam se za ova tri dana uz bogat kulturni i prateći program.

Pored neodoljivih ukusa, u organizaciji sa Turističkom organizacijom Opštine Čukarica i sa Ukus Festom spremili smo radionice za najmlađe posetioce.

🔸Petak 4.11.2022. “Etno ćilim”
– od 17:00 do 19:00 časova.
Ćilim se izrađuje od kartonskih krugoca različitih dezena i veličina na kartonu. Šare podsećaju na šare sa ćilima, onako kako to vide i doživljavaju deca.

🔹Subota 5.11.2022. „Etno torbice“
– od 12:00 do 14:00 časova.
Torbice se prave od foam gume, ukrašeno travčicama, čipkom i kanapom, tako da izgledom podsećaju na torbice kakve su nekad tkale naše bake.

🔸Nedelja 6.11.2022. „Etno korpice“
– od 12:00 do 14:00 časova.
Korpice koje se prave od kanapa, vunice, papirnih čaša i tračica. Pletenje korpi je zanat koji danas polako izumire i dozvolimo deci da ispletu korpice na svoj način, protkane maštom i bojama.

U subotu, 5.11. u 14:00 časova očekuje vas revijalni deo i nastup Sestara Gobović i dečijeg hora uz etno zvuke, a nakon koncerta sledi i zvanično proglašenje dobitnika za najbolje izlagače.

Vidimo se u Ada Mall-u, da zajedno spremni dočekamo zimu i uživamo u ukusima.

Ada Mall, različit kao ti.

This site is registered on wpml.org as a development site.