Radionica za podršku dojenja u Ada Mallu

U okviru Međunarodne nedelje dojenja, u Beogradu će utorak 2. avgusta, od 10.30 do 13.30 časova, u Tržnom centru „Ada mall“ (III sprat), biti održana besplatna Rosa radionica za podršku dojenju. I ovu radionicu u organizaciji Dečjeg sajta vodiće Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje, koja već godinama odgovara na pitanja i rešava sve nedoumice trudnica i mladih majki.

Pričaće im o važnosti majčinog mleka, o prvim danima nakon porođaja, o uspostavljanju laktacije, o zbližavanju mame i bebe, o ishrani, hidrataciji, nezi grudi i bradavica… Objasniće im kada i kako se izmlazavati, u kojim slučajevima bebu treba buditi da sisa, ponudiće im rešenja za najčešće probleme zbog kojih mnoge žene odustaju od dojenja, odgovaraće na pitanja, demonstriraće položaje za dojenje…

Rosa radionica za podršku dojenju održava se i uživo i preko Youtube kanala Dečjeg sajta. Zbog epidemiološke situacije broj mesta u „Ada mallu“ je ograničen i već popunjen, ali zato buduće mame zainteresovane za onlajn učešće i dalje mogu da se prijave.

Inače, Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 170 zemalja sveta, prve nedelje avgusta. Njen cilj je da jača društvenu svest o značaju i prednostima dojenja i da obezbedi podršku dojenju, a time unapredi i zaštitu zdravlja majke i deteta.

Partneri projekta su AVENT, Mama natura, Philips, TOSAMA.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.