Srebro & Pantenol, idealna podrška isušenoj, crvenoj i upaljenoj koži

Suva, upaljena i isušena koža problemi su sa kojima se mnogi suočavaju. Ova tri stanja kože mogu biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući spoljašnje uticaje, ali i genetiku, nedovoljnu hidrataciju, korišćenje agresivnih proizvoda za negu kože, kao i prekomernu izloženost suncu. U nastavku teksta, dajemo nekoliko saveta kako se nositi sa suvom i isušenom kožom, ali i pomoći joj kada je upaljena, perutava i iziritirana.

Suva koža najčešće se manifestuje nedostatkom sjaja, zategnutosti i sklonosti perutanju. Nedostatak vlažnosti može rezultirati smanjenom elastičnošću i oštećenjima kože, dok uzrok suve kože može biti njena nemogućnost da proizvodi prirodna ulja ili neadekvatna hidratacija. Kako biste negovali suvu kožu, ključno je održavati hidrataciju.

Isušena koža, sa druge strane, može biti posledica nedostatka vode u koži. To se može dogoditi usled nedovoljnog unošenja tečnosti, agresivnih proizvoda za negu kože ili izloženosti suvom vazduhu. Isušena koža može izgledati bez sjaja i biti sklona iritacijama ili svrabu.

Upaljena i crvena koža mogu biti uzrokovani različitim faktorima, poput alergijskih reakcija, iritacija, opekotina od sunca, infekcija ili drugih stanja. Kada se suočite sa suvom i/ili upaljenom kožom, pravilna nega je ključna, kako biste je što pre umirili, hidrirali i obnovili.

Savremeno doba donosi revolucionarna rešenja za obnavljanje kože i njen blistav sjaj i mekoću. Danas već čuveni PANTENOL postoji i u kombinaciji sa neprikosnovenim JONIMA SREBRA, kako u formi kreme, tako i emulzije!

Pantenol je vitamin B grupe i normalan je sastojak kože i kose. Osim što stimuliše epitelizaciju tkiva, hrani, podstiče razmenu materija, vezuje i zdržava vodu, čime koži daje vlažnost, mekoću i vraća joj elastičnost.
Svojim antimikrobnim dejstvom, koloidno srebro redukuje inflamatorne procese na koži i eliminiše nakupljene nečistoće i mikrobe.

Koja je razlka između kreme i emulzije & kada biramo kremu, a kada emulziju?  

Iako sličnih funkcija, postoje značajne razlike izmedju kreme i emulzije, kako u njihovoj teksturi, tako i sastavu ili načinu primene. Glavne razlike su:

tekstura – krema je gušća, bogatija i masnija u teksturi. Koristi se za intenzivnu hidrataciju suve ili oštećene kože. Krema ostavlja zaštitni sloj na koži i često se koristi noću. Emulzija ima lakšu, tečniju teksturu u poređenju sa kremom i koža je lakše upija. Odličan je izbor za osobe sa osetljivom kožom, jer svojom laganom teksturom umanjuje rizik od začepljenih pora, kao i masnoće na koži.

sastav – krema sadrži više masnih sastojaka, koji koži pružaju dugotrajnu i slojevitu zaštitu. Emulzija sadrži manje masnih sastojaka i više vode, što je čini lakšom, manje masnom i brže upijajućom.

– namena – krema je namenjena osobama izrazito suve ili zrelije kože, koja zahteva duboku hidrataciju i dodatnu negu. Emulzija je pogodnija za osobe sa normalnom, mešovitom ili masnom kožom, jer pruža hidrataciju bez osećaja težine ili masnoće.

Suštinski, izbor između kreme i emulzije zavisi od vašeg tipa kože, godišnjeg doba i ličnih preferencija. Važno je da kožu pravilno negujete i odaberete proizvod koji odgovara njenim potrebama.

Srebrna pantenol kolekcija proizvoda – KREMA & EMULZIJA – mlečno je bele teksture i sadrži kombinaciju 3-7 aktivnih komponenti. Krema ima trostruku formula za obnavljanje kože, dok emulzija obiluje hranjivim sastojcima, poput pantenola, urea-e, jona srebra i aloe vere. Oba proizvoda poseduju veliki broj antioksidanasa.

  1. Krema 450rsd
  2. Emulzija 910rsd

·      Za sve tipove kože

·      Za svakodnevnu negu kože lica, ruku i tela

·      Nakon sunčanja

·      Kod isušene kože

·      Za ublažavanje svraba i crvenila

·      Za intenzivnu negu suve i grube kože

This site is registered on wpml.org as a development site.