Vulkan – knjige koje volimo

Uspešne priče i biografije poznatih ličnosti mogu biti sjajna motivacija za sve nas u ova vrlo izazovna vremena. Interesantni podaci iz bogatih karijera ili atraktivni primeri onoga što čine njihova dostignuća mnogima mogu poslužiti kao orijentir. Mi smo odabrali zanimljive naslove iz knjižare VULKAN koji su nas inspirisali a svakako mogu biti fantastičan poklon.

ADRENALIN – ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Šta makazice znače igraču sa najlepšom i najuzbudljivijom fudbalskom pričom? Kakvu vrednost danas ima gol za fudbalera koji proslavlja svoj četrdeseti rođendan, a u punoj je snazi i još uvek aktivno igra? I šta za njega predstavljaju dribling ili pas?

Zlatan Ibrahimović više ne mora da pokazuje svoju snagu ili da nas podseća na velike sportske uspehe zbog kojih je postao šampion, i zato je rešio da se otvori i da iskreno i pošteno ispriča kako se jedan bog lopte menja i nosi sa godinama koje prolaze: bez licemerja, a sa zrelošću i sumnjama koje je morao da nauči i prihvati.

U stalnoj ravnoteži između dva sveta, između adrenalina i balansa, otkriva se jedna priča puna do sada nepoznatih detalja i anegdota, u kojoj se kroz vanserijske podvige provlače strah, nežnost i krhkost, osećanja koja u njemu postoje pored snage, odlučnosti i hrabrosti. Ta osećanja su dečkića iz Rosengorda dovela do vrha sveta, odakle nam sada priča o trenerima, penalima, svlačionicama, protivnicima, fudbalu – ali i o sreći, prijateljstvu i ljubavi.

BRZO I UKUSNO – GORDON REMZI

Pred vama je kuvar uz pomoć kojeg ćete za kratko vreme pripremati ukusne kulinarske specijalitete velikog šefa kuhinje.

Budući da imamo neograničen pristup receptima na internetu, verovatno se pitate zašto bi nekome bio potreban još jedan kuvar. Zato što je ovo jedinstveni kuvar, čije je recepte pažljivo osmislio svetski priznati i nagrađivani šef kuhinje nakon višegodišnjeg isprobavanja raznovrsnih jela iz svih krajeva sveta.

Tokom svoje uspešne kulinarske i televizijske karijere, Gordon Remzi je naučio mnogobrojne trikove kako bi brzo i bez greške pripremao jela koja imaju fantastičan ukus, čak i kada je najveća gužva u restoranu. Svoje znanje i iskustvo iskoristio je da sastavi kolekciju inspirativnih recepata, namenjenu kuvarima koji pripremaju jela kod kuće, takođe u žurbi, koja pritom ne žele da odustanu od savršenog ukusa.

Remzijev kuvar Brzo i ukusno sadrži 100 isprobanih recepata za jela, prilagođenih spremanju u kućnim uslovima. Da bi se pripremilo svako od navedenih jela, potrebno je najviše 30 minuta. Saveti eksperta kao što je Gordon Remzi omogućavaju vam da od već postojećih sastojaka i aromatičnih dodataka pravite izvrsna glavna jela, umake i poslastice.

PEAKY BLINDERS – COCKTAIL BOOK

Birmingham Sour, Derby, Easy Dizzy – ova zvanično licencirana knjiga uključuje 40 recepata koktela koji se lako prave od viskija, džina i drugih napojnica, tako da možete pijuckati kao član klana Šelbi. Sa fotografijama glumaca i okruženja iz nagrađivane BBC kriminalne drame Peaki Blinders, impresionirajte svoje goste istorijski inspirisanim.

JAIME OLIVER – 7 WAYS

Džejmi Oliver, popularni britanski kuvar, može se pohvaliti višedecenijskom karijerom i činjenicom da je za kratko vreme osvojio i domaću publiku svojim jednostavnim, optimističnim pristupom kuvanju i obradi namirnica. Mi smo odabrali jedan zanimljiv recept iz naslova koji možete kupiti u Vulkan knjižari u Ada Mall-u.

This site is registered on wpml.org as a development site.