Zeolit – sinonim za zdravlje i dobar izgled bez suvišnih kilograma

Gubitak prekomerne težine i borba sa suvišnim kilogramima predstavljaju ozbiljan socijalni problem, a uzroci su raznovrsni, uključujući način ishrane, fizička neaktivnost i drugi faktori. Zeolit, kao dodatak ishrani, može biti ključan u procesu mršavljenja, regulisanju masnih naslaga i uklanjanju toksina iz organizma.U nastavku, istražićemo ulogu zeolita u gubitku telesne težine i njegove mnogobrojne koristi za zdravlje i dobar izgled.

 

Zeolit i gubitak težine: ključ za regulaciju masnih naslaga i zdraviji život

Veliki socijalni problem današnjice predstavlja gojaznost. Telo skladišti višak kalorija u ćelije masnog tkiva kada količina kalorija unesenih u organizam prekorači količinu potrošene energije. Gojaznost se uz pušenje smatra najrizičnijim faktorom za nastanak mnogih bolesti, kao sto su: dijabetes, kardiovaskularna i druga metabolička oboljenja. Uzroci gojaznosti su različiti: način ishrane, fizička neaktivnost, endokrini, socijalni, nasledni, psihološki i mnogi drugi.  Izražava se preko indeksa telesne mase koji predstavlja odnos telesne mase i kvadrata telesne visine izraženog u metrima. BMI > 25 kg/m2 označava prekomernu telesnu masu dok je BMI > 30 kg/m2 mera prave gojaznosti. Stepen gojaznosti ne mora po pravilu biti pravi parametar zdravstvene ugroženosti. Kod muškaraca je najmanje 22%, a kod žena 36% od ukupne telesne mase (procenat masti u telu).

Stanje gojaznosti u evropskim zemljama

Većina Evropskih zemalja, uključujući i našu, ima stopu od preko 15 odsto gojaznih osoba i ako se ovakav trend nastavi, u skorije vreme možemo da očekujemo dvostruko uvećanje ovog procenta. Ono što je posebno zabrinjavajuće je činjenica da je u visoko razvijenim zemljama sve veći broj gojaznih iz nižeg ekonomskog staleža.

Uzroci gojaznosti

Uzroci gojaznosti su loše navike u ishrani, telesna neaktivnost, kao i kulturološki uticaji. Istraživanja pokazuju da glavni krivac gojaznosti kod mladih je vreme odmora kao i rada koje se sve više provodi u mirovanju, jer se ljudi koriste automobilima, rade za računarima, igraju video igre i premeštaju iz jednog sedećeg položaja u drugi. Deca su posebno podložna uticaju video igara i TV-a, dok obrazovni sistem nudi vrlo malo alternativa. Visoko kalorične namirnice, unos hrane bogate mastima, i sve manje pokretljivosti, glavni su razlozi za nastanak epidemije gojaznosti širom sveta, a posebno u industrijski razvijenim zemljama.

Pravilna ishrana

Pravilna ishrana podrazumeva konzumiranje raznovrsne hrane, uz zabranu unošenja trans masti kojih ima u prženoj i pohovanoj hrani, kao i prostih ugljenih hidrata koje pronalazimo u belom hlebu i slatkišima. Poželjna je i restirkcija u unošenju zasićenih masti iz svinjskog mesa. U mediteranskoj ishrani koja se preporučuje od strane sturčnih lica, dominiraju nezasićene omega 3 i 6 masne kiseline, kojih ima u biljnoj hrani, plavoj ribi, orašastim plodovima, uz pripremu na hladno ceđenom maslinovom ulju. Skandinavski tip ishrane je drugi takođe izuzetno zdrav i preporučljiv ne samo onima koji imaju problema sa gojaznošću već i potpuno zdravim osobama koje žele da sačuvaju svoje zdravlje, a baziran je na ražanom hlebu, raznim bobicama i nemasnom crvenom mesu bogatom omega 3 nezasićenim masnim kiselinama koje imaju kardioprotektivan efekat.

 Zeolit i podsticaj gubitka težine

Primarni razlozi za gubitak telesne težine svakog pojedinca koji ima problem sa gojaznošću su zasnovani prvenstveno na sprečavanju ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija izazvanih ovim stanjem. Kao što rekosmo, neka od oboljenja koja su povezane sa gojaznošću su hipertenzija i dijabetes. Postepenim gubitkom kilograma se može postići trajno korigovanje telesne težine, I sprečavanje ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

 Lečenje gojaznosti Zeolitom kao dodatkom ishrani

Lečenje gojaznosti podrazumeva promenu u načinu života, korigovanju ishrane, uvođenje fizičke aktivnosti, ako je neophodno uvođenje i medikamentne terapije, kao i hirurško lečenje. Kako bi izbegli ovo poslednje, i kako bi olakšali proces mršavljenja, predlažemo, kao dodatak ishrani, čudesan prah vulkanskog porekla koji je postao sinonim za zdravlje i dobar izgled. U pitanju je Zeolit – Clinoptilolit.

Prednosti Zeolita

Jedna od mnogobrojnih funkcija zeolita je regulisanje masnih naslaga i njihovo uklanjanje.  Osim što pomaže u gubljenju kilograma, utiče na kvalitet kože i na njen tonus.

Zeolit je najstarije lekovito sredstvo sa silicijumom sa izvorištem u vulkanskim stenama koje su nastale dugogodišnjim taloženjem gasova u okeanima. U svojoj kristalnoj rešetkastoj strukturi sadrži značajne katjone kao što su: kalcijum, kalijum, magnezijum i natrijum. Zahvaljujući svojoj strukturi, ovaj savršeni prah ima jono-izmenjivačku sposobnost i veliku moć absorpcije.

Tretman prekomerne telesne težine Zeolitom

Narušen metabolizam je okidač za lošu telesnu težinu, te se lečenjem bolesti creva ovim mineralom odstranjuju toksini i štetni mikroorganizmi, štiteći fiziološku mikrofloru. Bolesti jetre su još jedan razlog zbog loše obrade toksina, tako da zeolit svojom ulogom detoksikatora smanjuje potrebu za metabolisanjem štetnih supstanci.

Zeolit kao antioksidant

Kod prekomerne težine organizmu su potrebni elementi koji su odgovorni za razgradnju masti, to su antioksidanti koji sagorevaju ne samo potkožnu, već i najopasniju – viscelarnu masnoću. Zeolit kao jedan od najdelotvornijih antioksidanata preuzima ovu ulogu, te ubrzava metabolizam i povećava lipolizu (razgradnju masti).

Neka od svojstava Zeolita koje izdvajamo u procesu mršavljenja:

  • Ubrzava metabolizam,
  • Ubrzava lipolizu,
  • Smanjuje apetit,
  • Reguliše hormonalni disbalans.

Biti stalno na dijeti nije rešenje jer to može dugoročno delovati štetno po organizam.

Uticaj toksina na telesnu težinu

Na koji način toksini utiču na telesnu težinu i zašto je bitno da ih se rešimo?

Toksini su specifični otrovi koje stvaraju živi mikroorganizmi i postoje kao:

  • fitotoksini (stvaraju ih biljke)
  • zootoksini (stvaraju ih životinje)
  • bakterijski toksini (izazivaju trovanje hranom)
  • mikotoksini koje stvaraju gljivice (poznati kao aflatoksini)

Detoksikacija organizma Zeolitom

Svi gore navedeni toksini kroz hranu koju jedemo mogu dostpeti u organizam.

Takođe, zagađivače iz okruženja, pesticide, štetne aditive iz prerađevina, kao i druge hemikalije koje se mogu naći u hrani smatramo toksinima. Čak i materije koje nisu opasne po zdravlje, unošene u velikim količinama, u kombinaciji sa toksinima stvaraju savršenu podlogu za formiranje masnih naslaga.

Telo se za vrlo kratko vreme, korišćenjem ovog praha, rešava teških supstanci, obnavljajući DNK i snabdevajući telo aminokiselinama i esencijalnim supstancama, koje su ključne u obnavljanju neophodne količine vitamina, minerala i drugih hranjivih sastojaka u organizmu, dok istovremeno reguliše i odstranjuje suvšne masne naslage.

Sada kada znamo sve ovo, detoksikacijska dijeta uz primenu ovog čudesnog minerala je blagoslov za čovečanstvo.

This site is registered on wpml.org as a development site.