Home Dine Kayak

Kayak

Sa najlepše beogradske terase na frontalnoj strani shopping centra Ada Mall, pruža se pogled sa desne strane na Most na Adi koji povezuje Novi Beograd i Čukaricu, frontalno na dokove savske luke i sa leve strane na Savsko jezero na Adi Ciganliji. Upravo na tom mestu nalazi se Kayak caffe, idealno mesto za osveženje na terasi u vrelim letnjim danima ili pak ušuškanu atmosferu unutar objekta.

Inspiracija za naziv KAYAK dolazi iz Beograda koji se nalazi na reci i jezeru, iako Ada pripada svima i podeljena je na novobeogradsku, čukaričku i makišku stranu, posebnu privrženost ka
jezeru imaju stanovnici Banovog Brda, Čukaričke Padine, Žarkova i Senjaka. Ada je poluostrvo na reci Savi i predstavlja svojevrsni rekreativni i sportski centar u okviru kog su zastupljeni svi sportovi sa terenima na otovrenom, a posebnu draž Ade čine kajakaši koji održavaju treninge na jezeru, a kao vruhunac svake sezone su takmičenja u kajaku koja ugoste takmičare iz celog sveta.

Deo istorije Beograda je i Kajakaški Savez Srbije osnovan davne 1953 godine koji broji preko 40 klubova i 2000 aktivnih takmičara koji su do sada osvojili preko 150 medalja na svetskim takmičenjima od čega su tri srebrne i tri zlatne Olimpijske medalje. Estetika KAYAK Caffe-a inspirisana je i imenom, odnosno elementima koji dolaze od originalnog Kayak čamca, puno drvo sa finom završnom obradom koje odaje utisak udobnosti, a uz pastelne tonove smelih boja, pažljivo birane komade nameštaja i sa posebnom pažnjom u odabiru detalja koji ispunjavaju ambijent, utisak i užitak postaju stvarni. Za one koji kafu povezuju sa užitkom, prva jutarnja ili pak kafa koju konzimiramo u pauzi nakon obavljenog posla, nekada je glavni pokretač ili momenat u kome pripremamo sebe za ostatak dana. Kafa nam daje energiju, pokreće i motiviše, aroma nas često podseća na neke stvari iz prošlosti, a kombinacija ukusa i mirisa nas dovodi u fazu opuštanja posle koje smo spremni za sve, a to je zaista više od metafore.

Davne 1657. godine, kralj Čarls II Stjuart uveo je zabranu kafića u kojima se služila kafa, jer je verovao da se tu ljudi okupljaju da bi stvarali zavere protiv njega i svrgli ga sa vlasti. Međutim, Čarls II Stjuart nije pio kafu, jer da jeste, onda bi znao da za ispijanje kafe u društvu nisu potrebni nikakvi posebni razlozi, a ako ipak razlog postoji, druženje ili poslovni sastanak, potrudićemo se da Vam ispijanje kafe bude pravi užitak u prijatnoj atmosferi KAYAK-a. Napitci od sveže ceđenog soka u svako doba dana mogu biti pravo osveženje nakon dugog šopinga. Kayak je idealan za predah uz vaše omiljeno piće ili najukusnije kolače iz HomeMadeCakes poslastičarnice. Ako pričamo o sportu, Kajak se smatra vrstom aktivne meditacije u kojoj je čovek prepušten svojoj snazi, koordinaciji pokreta i mislima, sa težnjom da ide napred i stigne do cilja. Ako pričamo o ravnoteži između aktvnosti i odmora, KAYAK Caffe je tu za predah koji vam je preko potreban.

Vidimo se na Vašem omiljenom mestu susreta, na trećem spratu Ada Mall-a!

011/4515609

Svakim danom 10:00 - 23:00

Kayak se nalazi na trećem spratu

Pogledaj na mapi

SLIČNI BRENDOVI

This site is registered on wpml.org as a development site.